søndag, oktober 01, 2006

Stort fremmøde søndag d. 1 oktober hos "Naboerne på Nørrebro"


Der var et stort opbud af mennesker ved dagens møde. 25 fremmødte inkl. 2 fra pressen ( På Gaden og Jyllandsposten) Ved vores første møde var vi 10-12 mennesker altså over en fordobling af fremmødte.

Der kom også 2 fra Ungdomshuset som ved en misforståelse var blevet inviteret. Det skal siges at vi gerne vil i dialog med Ungdomshuset, men at vi ved dette møde måtte bede dem at væbne sig med tålmodighed, da vi gerne vil bruge mødet til at samle os som Naboer og finde ud af; hvad vi vil og hvorfor. De tog det pænt og fremstod som de forstod vores argumenter og der var ingen sure miner.

Af andre grupperinger bør vi nævne at Jan Andreasen (S) fra Borgerrepræsentationen også var til stede. I samme åndedræt kan nævnes at vi har rundet 40 aktive medlemmer af ”Naboerne på Nørrebro”

På mødet, som i øvrigt forløb ufatteligt konstruktivt og med en god portion humor, var dagsordnen at vi som aktive naboer på Nørrebro ville finde frem til at nyt fælles fodslag og holding til Ungdomshuset. Dette vil i løbet af denne uge blive formulet som vores næste statement og dermed fælles holdning til Ungdomshuset.

Ved mødets start blev der formuleret 3 mulige scenarier af grundholdninger som ”Naboerne på Nørrebro” kunne indtage:

- Refleksionen (være en celle som kun vil reagere på Ungdomshuset negative konsekvenser såsom vold, hærværk, støj m.v.)
- Kravet ( være en aktivt gruppe som stiller helt konkrete krav til Ungdomshuset således der forbygges mod voldelig adfærd og hærværk)
- Lukning (indtage den holdning af Ungdomshuset skal lukkes)

















(de 3 mulige scenarier, hvor "krav" blev valgt)

Der var helt klart overvægt af ”Krav” modellen. Derfor blev de næste 2 timer brugt på at diskutere form og indhold i forhold til hvilke krav vi vil stille til Ungdomshuset samt hvilke konsekvenser vi som Naboer vil stille hvis kravene ikke vil blive efterkommet af Ungdomshuset.
Samtidigt forsøgte vi at opdele forskellige funktioner som fx kommunikation, talsmand til Ungdomshuset, distribution m.v.

Der blev nedsat en kommunikationsenhed, som vil tage ansvar for den overordnede og fælles kommunikation. Til det skal siges at alle der er aktive medlemmer af ”Naboerne på Nørrebro” har ret til at udtale sig på vegne af ”Naboerne på Nørrebro” dog med forbehold for at ”Naboerne på Nørrebro” ikke kan stå til ansvar for den enkeltes holdning.

















(kommunkationsområder og modtagere af information)


En anden vigtigt ting var at alle var enige om at vores budskab skulle langt brede ud både til politikere, pressen, organisationer og ikke mindst flere af vores naboer. Derfor opfordres alle aktive medlemmer at videresende URL’en (webadressen) på denne blog. Ligeledes at alle medlemmer vil stå for distributionen af nyt materiale i deres område.

I morgen Mandag vil der være en artikel i Jyllandsposten med flere forskellige holdninger og billeder af mødet i dag. I den kommende uge vil vi formulere vores nye holdning og sende den bredt ud til alle relevante parter. Vi ønsker alle nye interesserede medlemmer og støtter velkommen til ”Naboerne på Nørrebro”

/Martin

Tilbage til Naboerne på Nørrebro

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Vi er nogle der gerne vil have et flot og trendy kvarter, men det ødelægger Ungdomshuset"... Citat fra På Gaden.

Hvis i vil have et flot og trendy kvarter, så flyt til et - for eksempel Hellerup. Men lad være med at whine over, at der ligger et hus, som i synes er grimt.

Og er det så iøvrigt ikke almindelig god stil at man går til sin nabo og beder ham skrue end for larmen inden man ringer til politiet? Ungeren har skrevet til folk, at de gerne modtager henvendelser... Hvorfor så ikke gøre det mest nærliggende, nemlig at henvende sig?

Iøvrigt skal jeg hilse at sige, at Ungdomshuset langt fra er det eneste sted, hvor man kan finde brækklatter og glasskår foran indgangen til en børnehave. Sådan ser der ud nogle steder i en by. Hvis ikke man kan tåle det, bør man flytte på landet.
Og så er det vel heller ikke værre - i lader vel ikke ungerne gå i børnehave selv, vel? Den eneste skade de kan tage af det vil være at de får noget at se som er grimt.
Jamen, velkommen til virkeligheden, unger. Ked af at jeres forældre forsøger at skjule dens grimmere sider for jer, så i selv må opdagde dem senere...

Når det såp er sagt, så er graffiti på folks biler ikke acceptabelt. Men hvad i alverden får jer til at tro, at huset ikke er interesseret i at få et ordentligt forhold til sine naboer? Uden nogen til at fortælle dem at der er et problem opdager de det ikke, men det er jo ikke ensbetydende med at de er ligeglade.

Kort sagt; tag jer sammen, i whiner som gamle koner, om så problemet er nok så reelt.

Naboerne på Nørrebro sagde ...

Kære Tine

Tak for et rigtigt flot og fyldigt indlæg til debatten. Mere af det!

Vi er stort set enige / der skal være plads til alle og det er netop vores budskab med "diversiteten" http://diversiteten.blogspot.com - det der var dråben der fik bæret til at flyde over i sidste weekend var hærværk og meningsløs vold som du kan se på "Billeder af Ungdomshusets hærværk" på http://autonom-ungdomshuset.blogspot.com

Det virker på os nu over 60 naboer (der nu er aktive naboer på nørrebro) at ungdomshuset har midstet grebet - derfor går vi nu aktivt ind med en række krav til ungdsomshuset for bl.a. at forebygge vold og hærværk.

Mvh
/Martin

Naboerne på Nørrebro sagde ...

Kære Tine

Man kan altså ikke retfærdigøre noget som helst i denne verden med sige, at fordi andre gør et eller andet, er det i orden at jeg også gør det. En sådan logik fører os direkte ind i kaos. En sådan logik bliver brugt af Bush når han retfærdigører Guantanamo og det er vi vel ikke mange der støtter op om. Derfor er det heller ikke i orden at argumentere med at, bare fordi lov og orden ikke bliver overholdt andre steder er det også i orden at den ikke gør det på Nørrebro. Faktum er at man, alle andre steder i byen ville blive stoppet af politiet hvis man lavede bål i gaden, faktum er at man, alle andre steder i byen ville blive stoppet af politiet, hvis man går nøgen rundt i gaden, faktum er at hærværk af den kaliber der foregår omkring Ungdomshuset ville blive undersøgt at politiet, alle andre steder i byen. Faktum er altså at Ungdomshuset har sat sig selv udenfor loven og de får lov til det at af vores samfund. Det er ikke i orden. Vi vil gerne bo med diversitet, men netop ungdomshuset sætter en stopper for diversiteten. Ungdomshuset er ikke et forsamlingssted for alle unge uanset herkomst, kultur eller politisk indstilling, det er et forsamlingssted for Autonome og de Autonome er efterhånden blevet til det de engang hadede mest..... De bruger vold, hærværk og gadekampe til at indfri fredelige mål, målet helligere altså volden (Lidt som en Hr. Bush vi jo alle kender). På forsiden af ungdomshuset kan man hænge plakater op, hvis og kun hvis man kommer fra ungdomshuset... Hvad er det for en måde at være omfavnende og imødekommende på, jeg mener, det siger vel nærmest sig selv, at det er svært at tage alvorligt, når ungdomshuset brugere benytter hvad som helst, biler, butikker, væge, børnehaver og andet til at skrive deres paroler og ideer på. Igen Ungdomshuset må gerne men vi andre må ikke.... For mig at se er Ungdomshusets eksistensberettigelse røget a.h.t. Ungeren formår ikke at leve op til deres egne paroler, ungdomshuset er reduceret til en flok voldelige ødelæggende, utilpassede unge og det skal ses i modsætning til det der var ungdomshuset i 69 da det hele startede.

Så kære Tine,,, jeg ville gerne leve med ungdomshuset, men det er ikke mig der ødelægger ungdomshuset, det er ungdomshuset der ødelægger kvarteret og der er en grænse.

mvh

Christian

3.X sagde ...

Kære alle

Jeg synes, at tonen fra vores lille Nabo-gruppe er blevet lidt for hård. Specielt ifm. initiativet omkring en lokalplan, savnede jeg lidt respekt for en politisk løsning.

Vi er jo i position, hvor der bliver lyttet til os, og et Ungdomshus som lever op til rimelige krav er jeg ikke personligt imod.

Hvis der er folk i Nabo-gruppen som af princip er imod Ungdomshuset, så synes jeg måske at de er havnet i et forkert forum... Det er ihvertfald ikke det jeg læser ud af vores diskussioner mv.

Ikke desto mindre skal der naturligvis stilles krav til Ungdomshuset. Det skal være rimelige krav, og det skal være krav som sikrer at ungdomshuset lever op til de regler der gælder for os andre.

Jeg regner med at besøge Ungdomshuset i morgen, og jeg skal naturligvis nok melde tilbage hvordan det gik - hvis jeg kommer afsted.