onsdag, marts 14, 2007

Hva’ så Nørrebro! – Hva’ nu?

Nørrebro er blevet løsnet fra en gammel dogmatisk ungdomskultur. Set fra de autonomes side har de ikke kunne vælge at skifte paradigme – det er simpelthent blevet gjort for dem – eller rettere fjernet fra dem. Der er kommet et hul i bydelen. Et hul der skaber gennemtræk – der kommer frisk luft og der kommer nye menneskertil.


Det er forår – det er tid til en gang hovedrengøring. Selv om Ungdomshuset er fjernet er fragmenterne fra de forskellige gamle grupperinger i gang med at blive blandet med nye grupperinger. De overrækker ”værktøjerne” og ”teknikkerne” fra den svundne 80’er tid. Der bliver tændt bål, malet graffiti, malet tags, og bare malet på alle mure på vej til tomten, omkring tomten og på tomten. Men er det ok?!

TDC synes i hvert fald ikke det er OK. De var nogle af de første der greb til højtryksrenser og fik rengjort de få tilbageblevne telefonbokse.
Hvad skal der ske med Nørrebro?
Naboerne på Nørrebro vil gerne lægge op til debat om hvad der skal ske med Nørrebro OG vi vil også gerne lægge op til debat om hvad der skal ske med Ungdomskulturen ...

Vi skal huske på at der er ingen andre end os der bor her der reel indflydelse på hvordan vores bydel skal se ud. Derud er vi meget interesseret i at høre fra andre grupperinger på Nørrebro som også gerne vil præge bydelens fremtid.

Naboerne på Nørrebro etablerer nyt nabo netværk sammen med nabogruppen ”Sammenslutningen Nørrebro”
Søndag for godt en uge siden blev vi kontaktet af flere fra Skt. Hans Torv området der havde haft store problemer med afbrændte biler, brændte børneinstitutioner og kamp i gaderne. Det udmøntede sig i en ny nabogruppe se: Skt. Hans Torv nabogruppe er en realitet.
Se pressedækningen fra TV2 Lorry eller Politikens slideshow
gå ind på pressebloggenDet er helt sikkert der er ingen der vil finde sig i vold som pressionsmiddel - hverken os naboer, Bygge- og Teknikborgmesteren eller overborgmesteren i København. Læs brevet fra Ritt Bjerregaard til Naboerne på Nørrebro. Læs brevet også fra Klaus Bondam
Hvilken retning skal Nørrebro ta’ ? Debatten er helt dugfrisk. Kom med det første indlæg og præg sæt dagsordnen for debatten? Gå til debatten: Hvad skal der ske med Nørrebro?

Debatten om Ungdomshuset har kørt nogle dage - der er 14 gode indlæg. Skal der skal være et Ungdomshus på Nørrebro eller ej. 90 % af 1600 adspurgte siger ”Nej tak til et nyt ungdomshus. Hvad synes du?

I mandags gav Barbara Nobbio og Martin Stahl deres syn på urolighederne på Nørrebro og hvilke udfordringer Ungdomskulturen står overfor. Se: GodMorgen Danmark på TV2

-

Ingen kommentarer: