tirsdag, september 26, 2006

Velkommen til bloggen "Naboerne på Nørrebro".

Vores formål er foreløbig differeret som der står skrevet i vores flyer Diversiteten på Nørrebro er truet!

Her kan i se indslaget fra
TV2 Lorry fra torsdag d. 28 september.

(kommenter gerne)

Vi mødes på søndag d. 1. okt. kl. 16.00 i
Julius Blomsgade 12 (kælderen)

Alle der endnu ikke er kommet på vores mailing liste kan tilmelde sig:
naboerne.norrebro@gmail.com

:)Martin Stahl




tilbage til Naboerne på Nørrebro

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har boet på Jagtvej i 14 år og er nabo til Ungdomshuset og er kun glad for dens eksistens. Jeg syntes det er ærgeligt at nye tilflytter kommer og vil lave mit kvarter om til en Café Latte oase.

Anonym sagde ...

Jeg har boet på Nørrebro hele mit liv, og har altid set Ungdomshuset som en del af den mangfoldighed der præger bydelen. Det er muligt at gæster i huset har lavet hærværk i området, men diskotekerne i indre by tiltrækker også hærværk, vold, narkokriminalitet osv, og det er i en målestok langt større end Ungdomshuset.

Har man valgt at bo som nabo til et værtshus/spillested/natklub etc., så må man tage de problemer der eventuelt kan følge i kølvandet herpå med oprejst pande.
En stor del af Nørrebros beboere er nytilflyttere i dyrt betalte lejligheder. I kendte til Ungdomshuset, da i flyttede til bydelen, og kunne have valgt et andet sted at bo, hvis i ikke synes om jeres nye naboer.

Anonym sagde ...

Jeg har efterhånden også boet på Nørrebro i nogle år, og ser Ungdomshuset som et fantastisk sted, hvor der er plads til de folk som udviser en respekt for stedet. Men alle steder i dette her land er der brådne kar... også i ungdomshuset. Jeg mener derfor at det er en totalt forfejlet konklussion at sige at det er ungdomshusets skyld, at enkelte folk udøver hærværk osv.
Desuden er der også enormt meget grafitti i andre dele af byen, det er ikke kun lokaliseret i nærheden af jagtvej 69.

Jeg synes at man burde stifte en forening for at sikre forskellighed og dialog mellem borgere på Nørrebro, og jeg er bange for at jeres forening giver udtryk for det modsatte.

Naboerne på Nørrebro sagde ...

Kære Maria eller Sandre????

Jeg synes desværre at din kritik i sin essens er utrolig svag. For det første kan jeg ikke se hvad der er galt med protester når man er uenig med andre og det kan folk fra Ungdomshuset vel heller ikke, eneste forskel er, at vi ikke kaster med brosten og flasker når vi protestere, ligesom vi tør stå ved vores synspunkter og derfor ikke går med masker eller opretter en blog i et navn og underskriver med et andet.

Når det er sagt, skal det også siges, at jeg også sætter pris på den diversitet der er på Nørrebro og jeg føler faktisk at det er netop den diversitet der kæmpes for. I området omkring Ungdomshuset er der næmlig stort set ikke længer plads til andre mennesker en brugere af ungdomshuset, vi føler os truet, vi bliver cikaneret og vores måde at leve på, på Nørrebro, bliver ikke respekteret, vores forsøg på at lave en pæn gade bliver ødelagt af graffiti, brosten og anden hærværk, HVORFOR kan brugerne af ungdomshuset ikke lade os være som vi er, jeg mener vi går jo heller ikke over til ungdomshuset og begynder at gøre rent, lægge fliser eller sætte nye ruder i vel!! Hvis de ville lade os være som vi er, ville vi også lade dem være. Så til kamp for diversitet på Nørrebro... Støt Naboerne på Nørrebro..

Mvh

Christian

Unknown sagde ...

Som nordmand der har kommet til Ungeren i mer en 15 år, og selv har boet på Nørrebro i perioder, er det enkelte ting jeg finner merkelige med nabo-initiativet:

Det ene er den konfronterende linje som der legges opp til, med argumenter som er som hentet ut fra diverse høyre-radikale blogs og grupper. Blogholder skriver bl.a. om forholdet mellom Ungeren og nabogruppen at "eneste forskel er, at vi ikke kaster med brosten og flasker når vi protestere, ligesom vi tør stå ved vores synspunkter og derfor ikke går med masker eller opretter en blog i et navn og underskriver med et andet." Dette er et nøyaktig ekko fra Dansk Fronts lukkede forum. Dansk Front har også på sint forum flere nasjonalister der har erklæret sig som medlemmer av nabo-aksjonen, om dette stemmer eller ei vet jeg ikke.

i den forbindelse kan man jo bemerk4e at Dansk Fronts tidligere talsmand nettop har sluppet ut fra fengelse for at have forsøkt at fremstille sig som autonom og true med at bombe en ministers hjem. Vær derfor ikke sikker på at alt det hærverk i ser blive genomført er lavd av "riktige" autonome, f.eks. bliver bilderne av spraymalede bile behørig omtalt ppå Dansk Fronts fora i en tone som gør det svært sansynlig at det dreier sig om en provokasjon.

Det andre kommer frem i maria, nabos inlegg, som jo er et sakligt og interessant inleg i sin helhet, men som begår en radikal feil når det kommer til sin form: Hun skriver i autoritær form, at Ungeren *må* gøre som hun vil, at de *må* forandre sig, hvis ikke vanker det tæsk/udkastelse/ fengsel/krig. Dette er ikke en intelligent måde at komme i dialog med unge anti-autoritære mennesker på.

Jeg er forsåvidt enig i at en del av de unge druk-punx ikke eier folkeskik, men på den andre siden, det gør da heller ikke kapitalisterne på sin måde. At kreve god opførsel av 16åringe i oprør mot systemet tror jeg ikke er en intelligent vinkling. Ogisær ikke hvis man bruger argumentasjon hentet fra ytterste høyre fløy.

Naboerne på Nørrebro sagde ...

Kære Blitzer

Initertivet Naboerne på Nørrebro er ikke på nogen måde et politisk initertiv. På intet tidspunkt er der blevet diskuteret politiske holdninger og det er heller ikke meningen med denne blog. Derfor må jeg henstille til at forsøg på at politisere denne blog ved at refrerer vore udtalelser eller gøre sig tanker om vores politiske overbevisning stopper. Så bare for at understrege mit point: 1)VI HAR INGEN POLITISK ORIENTERING! 2)VORES BLOG ER TIL FOR AT SKABE DIALOG. 3) VI KÆMPER FOR DIVERSITETEN PÅ NØRREBRO OG DER MED VORES RET TIL AT EKSISTERE SOM VI ER PÅ NØRREBRO.

Mange hilsner Christian

Naboerne på Nørrebro sagde ...

Hvad mener du om: "Jeg tror på dialog og fredelige løsninger, men det virker som om, at en aggressiv del af de unge har deres egen agenda og har nemt ved at tage føringen i et førerløst ungdomshus" Citat Peter Schlüter.

Tobiastrier sagde ...

Naboinitiativet er illoyalt.

Hvis ens nabo er ved at dø mod ens eget ønske (jeg har forstået det sådan, at "Naboerne" principielt vil have, at Ungdomshuset bliver), går man ikke til lokalbladet eller grundejerforeningen og klager over, at hans gæster altid larmer, at han altid tager éns parkeringsplads, og hans hund skider i éns blomsterkumme. Så bakker man ham op. Når han er kommet på fode, kan man evt. tage problemerne op.

"Naboerne"'s problemer hører altså til i småtingsafdelingen i forhold til, at et af de eneste steder for frivillig, ustyret, kulturel udfoldelse for unge i denne her selvudråbte storby står meget, meget tæt på at være historie.

Jeg er enig i, at man skal stille krav til sine naboer. Jeg er enig i, at ulovlig og generende adfærd ikke er acceptabelt, men jeg synes, man skal vurdere meget nøje, hvilken størrelse sko, man vil være bekendt at danne foreninger og gå i pressen med.

Jeg tror alle er enige i, at bræk, lort, pis, larm og røg skal begrænses i videst muligt omfang især i en storby. Spørgsmålet er bare, om der er noget at stille op, når man 1)ikke kan sætte en finger på den direkte ansvarlige 2)bor i en storby, hvor der skal være plads til mange forskellige normer og værdisæt klos op ad hinanden.

Jo der er noget at stille op: man kan flytte. Det har jeg ikke tænkt mig, for jeg har aldrig været generet eller oplevet de problemer, som "naboerne" beskriver.

Anonym sagde ...

Jeg har boet på Julius Bloms Gade i 12 år. Jeg har aldrig haft problemer med Ungdomshuset. Jeg har bevidst valgt at bo på ydre Nørrebro fordi det er hvad det er. Og ungdomshuset er med til at gøre ydre nørrebro til hvad det er. Hvis man gerne vil have at alt skal være PÆNT - skulle man istedet have valgt at bo på Østerbro eller Fredriksberg (eller være flyttet tilbage til Jylland). Hvis man har købt en lejlighed tæt på ungdomshuset inden for de sidste 20 år - ja så har man jo købt den vel vidende naboens eksistens. Og det er jo ikke sådan at de er blevet mere "vilde" med tiden. Hvis man ikke kan li lugten i bageriet skulle man have taget de ekstra penge op af lommen det kostede at bo et "pænere sted" dengang man købte; istedet for nu at prøve at gøre Ydre Nørrebro til Frederiksberg. Jeg gidder sku ik bo på Fredriksberg - og der sikkert plads nok derude til jer der ikke kan li lugten i bageriet.

Anonym sagde ...

Jeg synes ikke kun, at det drejer sig om naboerne til Ungdomshuset, men om hele Nørrebro. Kan vi ikke mobilisere et Nørrebro mod Ungdomshuset - Vi er alle berørt at deres fuldstændige ligegyldige og egoistiske adfærd og holde sig udenfor det samfund, som omgiver dem - det ærger mig, at jeg ikke er nabo til huset, så jeg samlet kan være med i protesten. Men måske jeg her skal opfordre til, at vi breder os lidt mere og samle Nørrebros stemme, som ikke ubetinget er for Ungdomshuset, som lopper sin egen og voldelige adfærd i vores bydel.
Ja, jeg er anonym - jeg vil nødig få noget i hovedet.